США назвали справжню мету Путіна: не лише перемога у війні

Поділитися:

У разі досягнення успіху в Україні Володимир Путін продовжить свою агресію не лише проти Грузії, а й проти інших країн-членів НАТО, які межують із Росією.

Про це в інтерв’ю Голосу Америки заявив ексміністр оборони США Леон Панетта.

“Я вважаю зрозумілим, що якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, він продовжить свою агресію не тільки проти Грузії, а й проти інших країн – членів НАТО, які межують з Росією. Тому абсолютно важливо, щоб Сполучені Штати намагалися співпрацювати з Грузією для забезпечення її безпеки”, – сказав він.

Леон Панетта зазначив, що головна мета Путіна – підірвати демократію у США, а також підірвати демократію в інших країнах.

“Це його головна мета і очевидно, що для захисту нашої національної безпеки ми маємо зробити так, щоб Путіну не вдалося здійснити свої наміри”, – заявив Панетта.

На питання про тісні політичні та економічні відносини Грузії з Китаєм, Панетта заявив, що Грузія має ясно дати зрозуміти, що вона залишається “суверенною державою, яка сама визначатиме свою долю” і не дозволить Китаю визначати своє майбутнє.

Панетта пояснив, що Грузія є для Китаю важливою країною “з багатьох причин”: “Але найважливіше в Грузії – це здатність грузинського народу користуватися перевагами свободи”.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін попередив, що НАТО ризикує ядерним конфліктом, якщо надішле війська на допомогу Україні, посилюючи тиск на американських та європейських союзників Києва саме тоді, коли його власні сили переходять у наступ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...