Путін попереджає НАТО про ризик ядерної війни, якщо в Україну будуть направлені війська, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Росії Володимир Путін попередив, що НАТО ризикує ядерним конфліктом, якщо надішле війська на допомогу Україні, посилюючи тиск на американських та європейських союзників Києва саме тоді, коли його власні сили переходять у наступ.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Були розмови про відправку військових сил НАТО в Україну», — сказав Путін у четвер у своєму щорічному зверненні до Федеральних зборів законодавців і високопосадовців. «Ми пам’ятаємо про долю тих, хто відправляв свої контингенти до нашої країни раніше, і цього разу наслідки для потенційних інтервентів будуть набагато трагічніші».

США і Європа “повинні розуміти, що у нас теж є зброя, яка може вражати цілі на їхній території, і що все це реально загрожує конфліктом із застосуванням ядерної зброї, а отже, знищенням цивілізації”, – сказав Путін. Він перерахував нові російські стратегічні озброєння, які надходять на озброєння, зокрема міжконтинентальні балістичні ракети «Сармат», здатні нести ядерні боєголовки.

Погроза виникла після того, як цього тижня президент Франції Еммануель Макрон відмовився виключити можливість відправлення військ в Україну, ідею відкинули Білий дім і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Нагадаємо, лідери Конгресу США досягли угоди про короткострокове продовження фінансування федеральних міністерств і відомств, щоб запобігти шатдауну, оскільки у п’ятницю завершується дія попереднього рішення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...