Останні новини:

Блінкен натякнув на можливу довгу підтримку України Вашингтоном у разі затяжної війни

Поділитися:

США мають зобов’язання підтримувати Україну у прийдешні 10 років, без огляду на те, чия адміністрація буде при владі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив, що США мають десятирічні зобов’язання перед Україною щодо її підтримки. Вашингтон зобов’язаний підтримувати Київ тривалий час без огляду на те, хто стане новим президентом країни. Таким чином, завершення війни найближчим часом очікувати не варто.

Про те, що США мають 10-річні зобов’язання щодо підтримки України, Ентоні Блінкен повідомив для “Голосу Америки”. Державний секретар США нагадав, що на полях саміту НАТО був укладений документ, яким передбачена допомога Києву протягом прийдешніх 10 років. Одним із підписантів цієї угоди є саме США.

Окремо Блінкен пояснив, що вважатиметься перемогою України у війні.Це за його словами, “сильна, незалежна Україна, яка все більше інтегрується із Заходом”. при цьому Блінкен додав, що Київ має добре “стояти на ногах” в економічному, військовому та демократичному аспектах.

Держсекретар США підкреслив, що Путін так і не досяг своєї стратегічної мети у війні проти України, бо йому не вдалося знищити країну “на карті”, тому, на думку Блінкена, він уже програв цю війну.

“Я думаю, що важливо відзначити дві речі. По-перше, і завжди важливо починати з цього — Володимир Путін вже зазнав поразки”, — сказав Блінкен.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США зробили заяву про майбутню допомогу Україні на тлі можливого віцепрезидентства сенатора Джей Ді Венса. Вони зазначили, що Україна має підтримку більшості представників обох партій у Конгресі, а також що американський народ підтримує виділення допомоги українцям.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...