Сі Цзіньпін в Угорщині рекламував «китайський план миру» для Європи, – Bloomberg

Поділитися:

Президент Сі Цзіньпін приїхав до Угорщини, маючи на меті не тільки оголосити про інвестиції Китаю у цій країні. Також він рекламує «дружбу» між Угорщиною та Китаєм і розповідає про так званий план миру для Європи.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Китайський лідер під час своєї промови кілька разів повторив, що саме Віктор Орбан являє собою ту модель, яку Європа може взяти за приклад для відносин із Китаєм – країною із другою за величиною економікою у світі. Сі Цзіньпіна прийняв особисто президент Угорщини Тамаш Сульок, а після цього у китайського лідера запланована зустріч із самим Орбаном. Саме під час неї Сі проголосить важливу промову стосовно мінімум десяти угод Китаю з Угорщиною, всі вони стосуються залізничних, автомобільних та енергетичних проектів.

Президент Китаю з різних угорських трибун закликає Європу до співпраці задля подолання торговельної напруги, яка загрожує зірвати глобальне економічне відновлення. Також Сі Цзіньпін заявив, що Пекіну вдалося створити «міцні, плідні та динамічні» відносини з Угорщиною, яка є членом ЄС.

Нагадаємо, за останній час вже у двох європейських країнах було затримано кілька людей, що були найняті Росією задля протиправних дій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...