Сі посилює зв’язки Китаю з рекордною кількістю держав, щоб протистояти США – Вloomberg

Поділитися:

Президент Китаю Сі Цзіньпін минулого року покращив зв’язки з рекордною кількістю країн, намагаючись об’єднати Глобальний Південь для зміни світового порядку під проводом США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з аналізом заяв міністерства закордонних справ, опублікованим Bloomberg, Пекін підвищив те, як він описав зв’язки з 17 країнами та територіями минулого року, більшість із яких належать до країн, що розвиваються. Це темпи, яких не було протягом першого десятиліття правління Сі. Він додав Мальдіви до списку .

У той час як Вашингтон вибудував стратегію дипломатії, яка залежить від коаліцій переважно багатих союзників, Пекін робить навпаки, залучаючи країни, що розвиваються, які становлять більшість населення світу, використовуючи допомогу, торгівлю та інвестиції. Геополітичні переваги демонструються цього тижня з першим державним візитом президента Мальдів Мохамеда Муїцзу до Китаю, який порушив домовленості з попередніми лідерами Мальдів і забезпечив Сі перемогу над регіональним суперником Індією.

Нагадаємо, спочатку були мита на китайський імпорт, потім кілька раундів санкцій і пряме ембарго на експорт найсучасніших комп’ютерних мікросхем. Тепер багаторічна кампанія Америки зі стримування, протидії та блокування Китаю Сі Цзіньпіна — спроба, яка розпочалася з президента Дональда Трампа та загострилася за нинішньої адміністрації — переходить на нове поле битви, де ставки навіть вищі, ніж у торгівлі чи технологіях: фінанси.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...