Шойгу відвідав один з командних пунктів на фронті: яка мета візиту

Поділитися:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав командний пункт Західного угруповання військ РФ, ймовірно, на Куп’янському або Лиманському напрямку. Аналітики ISW назвали мету візиту.

Про це пише Інститут вивчення війни.Зазначається, що Шойгу під час візиту отримав доповіді російського командування про ситуацію на передовій.

Аналітики нагадали, що у жовтні 2023 року міністр РФ відвідав командний пункт Східного угруповання військ на Донецькому напрямку, незабаром після того, як російські війська розпочали локалізовану наступальну операцію в районі Авдіївки.

“Візит Шойгу може свідчити про те, що Західне угруповання військ переоцінює аспекти своєї поточної наступальної операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна після того, як інтенсивні російські наступи в січні призвели до лише незначних тактичних успіхів у цьому районі”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, цей візит може свідчити про те, що російське військове командування надає пріоритет наступальним операціям на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

Нагадаємо, Сенат США 9 лютого ухвалив чергове процедурне рішення для подальшого схвалення законопроєкту з додатковим фінансуванням України, Ізраїлю і союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....