Що означають вторинні санкції для Росії та світу – Bloomberg

Поділитися:

Поки війна в Україні затягується, США та їхні союзники шукають способи посилити економічний тиск на президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Сотні санкцій, накладених США, Великою Британією та Європейським Союзом на сьогоднішній день проти російських галузей промисловості, компаній і окремих осіб, застосовуються лише в тій мірі, в якій санкції підпадають під юридичну юрисдикцію цих територій, тобто зберігають гроші на рахунках в американських банках. , наприклад. Але оскільки український уряд вимагав додаткових заходів, Вашингтон почав попереджати, що вперше запровадить так звані вторинні санкції проти банків, які допомагають російській військовій машині.

Ця ідея подобається тим, хто хоче закрити лазівки, якими Росія користується, щоб продовжувати вести бізнес зі світом. Але вторинні санкції також викликають суперечки, частково через те, що вони можуть означати для союзників США, які покладаються на Росію щодо енергетичних та інших ресурсів.

Якщо банки, розташовані в країнах-союзниках, сприятимуть забороненим транзакціям, навіть не підозрюючи про це, вони можуть опинитися не на тій стороні санкцій США, посилюючи тертя в той час, коли єдність цінується понад усе для ізоляції Путіна. Вторинні санкції також можуть створити плутанину щодо заборонених видів діяльності, що призведе до надмірного дотримання, що може спричинити загальне уповільнення глобального бізнесу та втрату політичної підтримки покарань, накладених на Росію.

Нагадаємо, ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального перевели до віддаленого арктичного табору, після чого майже три тижні його місцезнаходження було невідоме його союзникам і адвокатам.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...