Росію звинуватили у підриві своїх газопроводів

Поділитися:

Росія могла використати підводні безпілотники-камікадзе для підриву на трубопроводах «Північний потік – 1» та «Північний потік – 2». Таку версію пропонує The Times.

За інформацією, москва сама спланувала диверсію, внаслідок якої було пошкоджено трубопроводи, і стався витік газу в Балтійському морі. Для запуску дронів міг бути використаний невеликий плавзасіб, наприклад, рибальський човен, або їх запустили за допомогою джерела шуму певної частоти.

Потужність вибухів, за твердженням сейсмологів, можна порівняти з незначним землетрусом. У сейсморозвідувальній мережі Швеції, оцінюючи їхню потужність, зазначають, що для диверсії росіянам могло знадобитися близько 100 кг тротилу або динаміту.

Як стверджують аналітики, диверсія могла знадобитися кремлю, щоб залишити Європу без газу напередодні зими і таким чином покарати її за підтримку України у російсько-українській війні.

При цьому доказом на підтвердження цієї версії експерти називають погрози російського газпрому, які пролунали відразу наступного дня після аварії, про можливе припинення постачання газу останнім трубопроводом, що йде з росії до Європи через Україну.

Нагадаємо, газопроводом «Північний потік-1» через Балтійське море російський газ надходить до Європи.

«Північний потік-2» не було запущено через повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому, хоча роботи по ньому були завершені незадовго до початку війни росії проти України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....