Росія будує нові азійські торговельні шляхи, щоб послабити санкції через війну, – Bloomberg

Поділитися:

Росія наполягає на будівництві двох нових транспортних коридорів, що з’єднують Азію та Європу, прагнучи послабити санкції через війну в Україні в той же час, коли хвилювання на Близькому Сході порушують світову торгівлю.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Судноплавні та залізничні мережі через Іран і арктичний морський шлях можуть посилити поворот Москви до азіатських держав Китаю та Індії та від Європи. Вони мають потенціал для того, щоб закріпити Росію в центрі значної частини міжнародної торгівлі, навіть якщо США та їхні союзники намагаються ізолювати президента Володимира Путіна через війну.

Маршрути могли б скоротити на 30%-50% час транзиту порівняно з Суецьким каналом і уникнути проблем безпеки, які мучать Червоне море, оскільки повстанці-хуси атакують міжнародне судноплавство через війну Ізраїлю проти ХАМАС у Газі. Ракетні удари та удари безпілотників Ірану по Ізраїлю додали регіональної турбулентності.

Нагадаємо, американські війська не матимуть іншого вибору, окрім як воювати з російськими окупантами в Європі, якщо лідер Кремля Владімір Путін здобуде перемогу в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...