путін дав на захоплення Донбасу півтора місяця – представник ГУР

Поділитися:

Захопити Донбас до березня – наказав путін новопризначеному командувачу окупаційних військ в Україні Валерію Герасимову. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу FREEDOM.

За його словами, призначення Валерія Герасимова на посаду командувача об’єднаного угруповання військ рф в Україні свідчить про  те, що російський диктатор не відмовився від планів із знищення України як незалежної держави, а українців – як нації, і планує відновити наступальні операції у 2023 році.

«Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для рашистів напрямок – це Донбас. Чергові терміни, які він визначає вже для Герасимова, скажімо, як нового керівника війни проти України, й Герасимов опускає ці цілі вже нижче, – це мета захоплення Донбасу і формування там певної зони безпеки, вже до березня місяця», – повідомив Юсов.

Утім, як зауважив Юсов, це вже не  перші терміни, які путін ставить перед своїми окупаційними військами, але щоразу вони переносяться, та вже майже рік, як вони «беруть Київ за три дні», тому нічого не вийде.

Юсов додав, що кремль має різні сценарії та напрямки можливого повторного нападу, але більшість інформації у Мережі – неправдива.

«Ворог готує різні сценарії. І частково займається, зокрема, дезінформацією, роблячи вкидання через різні інструменти тих чи інших напрямків, щоб дезорієнтувати нас. Від дуже «екзотичних», як, наприклад, десант на Одесу. Тому що станом зараз це виглядає суїцидальним напрямком для ворога. Проте ми бачили й інші їхні суїцидальні дії».

Нагадаємо, 11 січня генерала російської армії Сергія Суровікіна звільнили з посади командувача об’єднаного угруповання російських військ в Україні. Його замінив начальник Генштабу збройних сил рф Валерій Герасимов.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Березня 2024 року - 16:29
Виконувач обов'язків директора «Медичного центру реабілітації та паліативної допомоги» розповів про...
29 Березня 2024 року - 13:17
Олександр Кацуба, відомий в минулому менеджер державний підприємств “Полтавагазвидобування”, “Чорноморнафтогаз”...
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...