Президент Бразилії після гучних скандалів публічно підтримав Україну у війні з Росією

Поділитися:

Під час поїздки до Фінляндії Луїс Ігнасіу Лула да Сілва заявив, що Бразилія підтримує територіальну цілісність України. Раніше ж президент мав іншу риторику та пропонував Україні відмовитися від окупованих територій, щоб досягти миру.

Президент Бразилії Лула да Сілва донедавна мав дуже неоднозначну риторику щодо України. У Вашингтоні його звинувачували у збереженні “проросійського нейтралітету” та повторенні китайської та російської пропаганди.

Що відомо про позицію Бразилії щодо України

Раніше Лула да Сілва також відмовлявся і засуджувати агресію Кремля, а під час нещодавнього візиту до Іспанії заявляв, що “не йому вирішувати”, кому належать Крим та Донбас, і в цьому питанні нібито мають розібратися між собою Росія та Україна.

Проте під час зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністе Лула да Сілва повідомив, що “знову підтвердив позицію Бразилії щодо захисту територіальної цілісності України та засудження вторгнення”. Раніше країна голосувала за відповідні резолюції у Раді Безпеки ООН та на Генеральній Асамблеї, проте бразильський президент часто повторював тези Москви.

Під час візиту Лаврова до Бразиліа він подякував Лулі за “внесок” у припинення війни, але ось в Україні так званим “планом” залишилися незадоволені. Цього тижня Зеленський заявив, що бразильський президент попри прагнення бути оригінальним у мирній пропозиції, не знайшов часу зустрітися з ним під час саміту G7 у Японії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію