Прем’єр Польщі аносував візит до України: обіцяє поговорити про блокаду кордону

Поділитися:

Прем’єр Польщі Дональд Туск зазначив, що планує “найближчими днями” відвідати Київ. Про свій візит він планує поговорити із президентом Польщі Анджеєм Дудою вже у понеділок, 15 січня.

Про це Туск сказав 12 січня в першому на цій посаді інтерв’ю польським ЗМІ, зокрема телеканалу TVN24.

Точної дати візиту Дональда Туска поки не повідомляли. Проте, така поїздка повинна відбутись зовсім скоро. “Для нас обох – президент також був дуже залучений до цього – ситуація в Україні та на лінії фронту є абсолютно питанням номер один для польської безпеки. Є й інші питання, які потребують вирішення, наприклад, пов’язані з інтересами польських перевізників. Так що нам є про що поговорити в Києві”, – заявив Туск.

Він додав, що дуже хоче, щоб українське питання, питання війни та безпеки звучало гучніше, а політика щодо Росія була спільною: щоб не лише президент і прем’єр-міністр, а й польська держава в цілому, “діяли солідарно з цих питань”. Туск уточнив, що у зв’язку з його візитом до Києва, він консультуватиметься з цього приводу з президентом Дудою.

Прем’єр-міністр зазначив, що “є два виміри наших відносин з Україною”. При цьому він зазначив, що “Право і справедливість” “в останні місяці кампанії намагалася зіграти антиукраїнську ноту”.

“Я ніколи не дозволю, щоб хтось у моєму уряді хотів будувати свою позицію на якихось антиукраїнських настроях. Тому що не може бути жодних сумнівів у війні та нашій участі, а також у залученні всього західного світу до підтримки України у протистоянні з Росією. Кожен польський патріот повинен обов’язково усвідомлювати ці причини. У війні з Росією Україна потребує нашої допомоги та допомоги всього світу, вільного світу. Це не гасло. Тому що, насправді, поки Україна бореться з Росією, ми у відносній безпеці”, – сказав він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у п’ятницю 12 січня підписали двосторонню безпекову угоду.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....