Польща виступала за негайне надання боєприпасів Україні

Поділитися:
Найближчим часом спільними силами, ймовірно, вдасться підготувати суттєве постачання боєприпасів до України.

На цьому після стратегічної зустрічі лідерів більшості держав ЄС заявив у Парижі президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“Сподіваюся, що найближчим часом разом ми зможемо підготувати значне постачання боєприпасів для України, адже це найголовніше”,- заявив Дуда.

За його словами, це дуже конкретна відповідь не лише європейських лідерів, адже на зустрічі були й представники Канади та США.

Він повідомив, що дискусія також стосувалася інших форм підтримки України, і не лише військової. Зокрема, Дуда повідомив, що дискусія велася на тему допомоги у розмінуванні України, а також навчальної підтримки в захисті кордону країни, зокрема кордону з Білоруссю, звідки також є загроза, що вимагає активності українських сил.

Звертаючи увагу на розмінування він зазначив, що є різні варіанти, починаючи від залучення приватних компаній, які розміновують у багатьох країнах, до поліцейських сил, які мають інженерні підрозділи і можуть допомогти Україні.

Дуда зазначив, що була також мова на тему промислової співпраці, зокрема у контексті виробництва ракет. Він зауважив, що Україна має власне ракетне виробництво, але є можливість передати і зробити доступними для Києва сучасні технології, які є у західних країн.

“Насамперед йдеться про країни НАТО, які могли б сьогодні модернізувати українське виробництво і зробити так, щоб Україна сама виробляла набагато більше сучасних ракет для своєї оборони, ніж раніше”, – зауважив польський лідер.

Президент РП поінформував, що йшлося також про направлення військових в Україну. Однак в цьому питанні була жвава дискусія і жодного рішення не було прийнято.

Дуда зазначив, що у питанні військової підтримки кожна країна самостійно вирішує, яку допомогу передати Україні.

“Якщо йдеться про невійськову підтримку у вигляді невійськових сил для підтримки розмінування чи охорони кордону, то учасники дискусії були відкриті до таких пропозицій”,- підкреслив президент Польщі.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон після цієї зустрічі заявив, зокрема, що Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....