Нідерланди почали процес передачі дронів для ЗСУ

Поділитися:

Нідерланди розпочали передачу безпілотників Україні в рамках міжнародної коаліції безпілотників для підтримки оборонних потреб України.

Нідерланди, які раніше приєдналися до коаліції дронів, вже почали передавати Україні БПЛА. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен в інтерв’ю Delfi.

Я не можу назвати точну кількість, але ми вже передаємо безпілотники Україні. Коаліція безпілотників дуже важлива, бо тепер ми об’єднаємо зусилля, а це означає, що ми зможемо збільшити кількість безпілотників відповідно до потреб України – сказала Оллонґрен.

Вона також нагадала, що Нідерланди беруть активну участь і в коаліції протиповітряної оборони для України.

Наприклад, із системами Patriot, а також з F-16, які теж у процесі. Тож має сенс брати участь у такого роду коаліції. І я думаю, що, як і у випадку з безпілотниками, нам потрібно дуже точно визначити, що потрібне Україні, – зазначила міністерка.

Окрім того, Оллонґрен підтвердила, що триває навчання українських пілотів на F-16.

Ми також готуємо літаки до фактичної передачі. Ми оголосили, що передамо 24 літаки F-16 разом із Данією та Норвегією якнайшвидше. Але все має бути готовим. Я впевнена, що цього року ми зможемо розпочати їхню передачу, – зазначила глава Міноборони Нідерландів.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що готовий зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, для обговорення пакету фінансування України та Ізраїлю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...