Наступ на Україну з Білорусі. Чи може він повторитися?

Поділитися:

Білорусь наразі не виявляє ознак формування ударних угруповань, які свідчили б про наступ.

У Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Утім, ситуація на північних кордонах України в майбутньому може змінитися.

Таку думку висловив командувач Об’єднаних сил ЗСУгенерал-лейтенант Сергій Наєв.

“Сьогодні на території Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Водночас, ситуація може змінитися в майбутньому в залежності від намірів ворога”, – сказав Наєв.

Він зазначає, що загроза для України з боку Білорусі залежить від сил противника, які розташовані на території Білорусі.

Цих сил недостатньо для сухопутного наступу зараз. Але те, що може статися в майбутньому, залежить від намірів противника”, – каже командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Також він зауважив, що українці суттєво змінили свої позиції на сході країни. Зокрема, значно збільшено кількість мінно-вибухових загороджень.

“У десятки разів збільшили насиченість мінно-вибуховими загорожами державного кордону. Створили систему оборонних рубежів та позицій. Дуже якісно працюють голови військових адміністрацій, які надають сили для покращення оборонних здібностей і на кордоні, і у глибині територій прикордонних областей”, – пояснив генерал.

Нагадаємо, Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) призупинив членство Паралімпійського комітету росії (ПКР) в організації.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...