Міжнародний центр розслідування злочинів росії проти України розпочав роботу в Гаазі

Поділитися:

Основна його мета – зібрати докази про злочини РФ в Україні та забезпечити їх належне збереження для майбутніх судових процесів.

В Гаазі у понеділок, 3 липня, розпочав свою роботу Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії проти України (ICPA), який стане ключовим для розслідування злочину агресії Росії проти України та сприятиме створенню справ для майбутніх судових процесів, повідомляється на сайті Європейської Комісії.

Центр має забезпечити структуру для підтримки та посилення поточних і майбутніх розслідувань злочину агресії та сприятиме обміну та аналізу доказів, зібраних від початку російської агресії.

Організація складається з обраних національних прокурорів, які вже беруть участь у Спільній слідчій групі, з якою Центр пов’язаний у своїй діяльності. Експерти-учасники зможуть щодня працювати разом, швидко обмінюватися доказами та узгоджувати спільну стратегію. Євроюст у свою чергу  надаватиме оперативну, юридичну, фінансову та матеріально-технічну підтримку, зокрема для збереження, зберігання та аналізу доказів.

Президент Урсула фон дер Ляєн назвала старт роботи Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії першим кроком до трибуналу за злочини агресії.

«Вторгненносії в Україну продовжує приносити невимовні жахи щодня. Глибоко тривожні новини про навмисні напади на мирних жителів, у тому числі дітей, стали жорстоким щоденним нагадуванням про кровопролиття, яке Путін повернув на наш континент. Докази незліченних міжнародних злочинів, скоєних Росією, накопичуються. Новий міжнародний центр обвинувачення відіграватиме ключову роль у забезпеченні притягнення винних до відповідальності, зокрема за злочин агресії. Ми не залишимо каменя на камені, щоб притягнути Путіна та його поплічників до відповідальності», – наголосила вона.

Нагадаємо, адвокат Андрій Турій пояснив, що означає термін “геноцид” та яка відповідальність за цей злочин.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...