Кремль намагається зняти відповідальність за поразку армії з путіна

Поділитися:

В американському інституті вивчення війни повідомили, що у кремлі визнали свою поразку в Харківській області. Цю заяву ISW опублікував у себе на сторінці у Twitter.

Зазначається, що росія раніше ніколи не визнавала поразок, починаючи з 24 лютого 2022 року. Зокрема, відступ від Києва влада росії подавала як рішення поставити пріоритетом «звільнення Донбасу», а вихід із острова Зміїний – представляли «жестом доброї волі».

Спочатку поразку на Харківщині міноборони рф пропонувала пояснити тим, що російські сили відводять війська для перегрупування, але цей брехливий наратив натрапив на швидку та гучну критику в мережі.

На думку експертів ISW, кремль зараз працює над тим, щоб зняти з путіна будь-яку відповідальність за поразку, звинувачуючи у втраті майже всієї окупованої Харківської області недостатньо поінформованих військових радників з оточення путіна.

Втікаючи від контрнаступу ЗСУ, окупанти часто кидали все – сотні танків, ББМ, артилерії та вантажівок, а також тонни боєприпасів. Крім того, тисячі солдатів потрапили у полон. Серед них є високопоставлені офіцери.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....