Косово офіційно подало заявку на вступ до ЄС

Поділитися:

15 грудня Косово подало заявку на повноправне членство в Євросоюзі. Офіційна передача підписаних документів відбулась у Празі.

Про це повідомляє Kosova Press.

«Ми хочемо приєднатися до ЄС якнайшвидше. Я вірю, що своєю відданістю ми змінимо погляди скептиків. Я не вірю, що меншість країн-членів ЄС, які не визнали нашу незалежність, виступлять проти нашого членства в ЄС», –  сказав прем’єр Косова Альбін Курті.

Повідомляється, що сьогодні, 15 грудня, у Празі прем’єр-міністр Косова передав заяву Приштини Мікулашу Беку, міністрові з європейських справ Чехії, яка зараз головує у Раді ЄС.

«Ми не хочемо ні стояти на задвірках, ні поспішати. Ми хочемо збудувати ЄС на нашій землі, з нашим народом», – сказав Курті після передачі заявки Беку.

Тим часом Сербія вкрай негативно відреагувала на намір Косова стати членом Євросоюзу. Офіційні особи країни заявили, що проситимуть п’ять країн ЄС, які не визнали Косово, а також Угорщину, заблокувати ініціативу в Брюсселі.

Нагадаємо, Косово – остання країна в регіоні Західних Балкан, яка подає заявку на отримання статусу кандидата. Однак, на відміну від інших країн регіону, випадок Косова – специфічний, оскільки на членство претендує країна, яка не є визнана п’ятьма державами Євросоюзу. Зокрема, Іспанія, Кіпр, Греція, Словаччина та Румунія. Також не визнала незалежність Косова й Україна.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...