Конфлікт у Карабаху і «жертва» Вірменії. Як у Франції задумали позбавити Україну підтримки

Поділитися:

Останнім часом велика кількість французьких політиків «підігрівають» тему  про те, що у територіальному конфлікті Вірменії з Азербайджаном агресором виступає саме Баку.

Про це йдеться в сюжеті 24 каналу.

Таким чином промосковські французькі політичні діячі, котрі знаходяться під впливом вірменської діаспори,  спонукають світову спільноту до військової підтримки Єревану. Цілі, які переслідують такі політики цілком зрозумілі. З-за куліс виглядають «вуха» Кремля.

Якщо зануритися у історічний контекст, вийде, що військові конфлікти в Україні й Карабаху подібні. Обидва вони свого часу розпалювалися промосковськими сепаратистськими силами. Всюди встигла «засвітитися» російська армія. Варто наголосити, що у випадку з Південним Кавказом, росіяни виступали на боці вірменського війська. А ракетні обстріли армії РФ забрали життя безлічі азербайджанців у 80 населених пунктах.

Як зазначає телеграм-канал AZfront, факти свідчать: Азербайджан в Карабаху намагається повернути незаконно захоплені вірменами території. Відповідно звинувачення в агресії виглядають тут досить безпомічно.

За словами політичного експерта Анатолія Октисюка, нині ситуація на кордоні Вірменії та Азербайджану нестабільна.

«Фактично, Вірменія не демонструє бажання виконувати мирні домовленості, котрих було досягнуто в результаті Другої карабаської війни. Там відбуваються постійні провокації, прикордонні сутички. А зі сторони вірменії працює пропагандистська машина», – пояснює він.

Відповідно, спроби французів сформувати образ Єревана як жертви у конфлікті на території Карабаху – лише викривлення реальності, що має цілком зрозуміле коріння. Франції вигідно підігравати Москві, бо ж ця країна, як відомо, серйозно залежить від РФ в енергетичному та економічному плані.

Тим паче, що ролі у карабаському конфлікті стають зрозумілими й зі ставлення до України Поки азербайджанські державні компанії безкоштовно надають Україні паливо, ліки, медобладнання, продовольство, члени уряду Вірменії 12 разів відвідували Росію. Нагадаємо, що Вірменія стала єдиною країною, яка виступила разом із РФ проти припинення російського представництва у Раді Європи. А 28 березня та 1 квітня турецький телеканал Haber Global представив документальні матеріали, включаючи супутникові знімки, що свідчать про відправку в Україну чотирьох винищувачів Су-30 з вірменськими льотчиками. У вересні збройні сили Вірменії взяли участь у спільних навчаннях із РФ «Схід-2022».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...