Кінбурнська коса поки залишається лінією фронту – подробиці від ОК «Південь»

Поділитися:

Із Кінбурнської коси поки не вдалося вибити російських окупантів. При цьому ані Збройні Сили України, ані російські окупанти повноцінно не контролюють цю територію Миколаївщини та острови на Дніпрі в Херсонській області. Саме на цих територіях наразі проходить лінія розмежування, лінія фронту.

Про це повідомила в ефірі телемарафону очільниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Російські війська ще присутні на Кінбурнській косі, ситуація досить складна. Знов-таки й погода не сприяє легкому завершенню і короткочасності цієї операції… Так само з островами ще продовжується бойова робота, і контролю абсолютного поки не має жодна зі сторін», – наголосила Гуменюк.

За її словами, наразі підрозділи ЗСУ «більше працюють над знищенням ворожих потужностей. Хоча глибокого тилу у ворога вже немає. Практично всюди на лівому березі Дніпра йде бойова робота».

Як повідомлялося, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в середині грудня констатував, що на Кінбурнській косі немає цивільного населення. Росіяни примусово їх виселили і вивезли в напрямку Криму.

Нагадаємо, Кінбурнська коса — це єдина частина Миколаївської області, яка залишається тимчасово окупованою, до якої є сухопутний доступ, що дозволяє доставляти ресурси і підкріплення.

На початку року українські захисники встановили прапор на острові Великий Потьомкінський у Херсонській області. Це, за словами Гуменюк, служить сигналом для ворога. Однак говорити про звільнення острова поки не можна. Він знаходиться в сірій зоні, яку не контролює жодна зі сторін.

Як зазначили в американському Інституті дослідження війни, українські сили зможуть краще проводити потенційні операції на лівому березі Херсонської області в разі звільнення Кінбурнської коси.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...