Іспанія збільшує обсяги військової допомоги Украіні

Поділитися:

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання “Рамштайн” повідомила про плани постачання Україні важкого озброєння, включаючи танки Leopard та комплекти зенітних ракет.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Іспанії.

Військова включає легкі та важкі кулемети, захищені логістичні машини, броньовані машини піхоти, протитанкову зброю та гаубиці польової артилерії, а також боєприпаси 155 та 120 мм калібрів.

Говорячи про вклад Іспанії в протиповітряну оборону України, керівник іспанського Міноборони оголосила про відправку “комплекту зенітних ракет-перехоплювачів для Patriot великої дальності”, які прибудуть на логістичну базу “через чотири дні”.

Чиновниця також розповіла про іспанські пожертвування для України, згадуючи про відправлення медикаментів та індивідуальних бойових аптечок.

Роблес також повідомила, що підготовка нових бойових танків Leopard для передачі Україні йде за планом, і перші одиниці будуть готові до кінця червня.

Нагадаємо, що під час масованого обстрілу РФ атакувала чотири теплоелектростанції ДТЕК. Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено обладнання. Наразі енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...