Іранські безпілотники не вплинуть на перебіг війни

Поділитися:

Окупанти почали масово використовувати іранські безпілотники Shahed-136, утім, стратегічного перелому ця зброя не забезпечить.

Про це повідомляють в американському Інституті дослідження війни (ISW).

Як зазначають експерти, іранські безпілотники не стануть безапеляційним важелем для росіян на війні, як, наприклад, системи HIMARS для ЗСУ.

«Використання росією безпілотників іранського виробництва не створює асиметричних ефектів, як це сталося з використанням Україною наданих США систем HIMARS, і навряд чи суттєво вплине на хід війни», – зазначають в ISW.

Там підкреслюють, що росіяни здебільшого використовують дрони проти цивільних об’єктів у тилових районах, а не поблизу поля бою.

«Вони використовували безліч безпілотників проти цивільних цілей у тилу, мабуть, сподіваючись створити нелінійні ефекти за допомогою терору», – йдеться в повідомленні.

У Збройних силах України вважають, що росія, активно використовуючи дрони-камікадзе іранського походження, намагається зекономити власні дороговартісні ракети, яких стає дедалі менше.

«Високоточна зброя коштує мільйони доларів, деякі зразки – 13 млн доларів за ракету. Тому вони використовують і надалі будуть застосовувати дрони-«шахіди», – пояснив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

На його переконання, не варто занадто перебільшувати значення шахідів, оскільки українські воїни щоразу збивають ці дрони більш успішно. Найчастіше дрони знищуються зенітно-ракетними військами.

Станом на 6 жовтня росія загалом вже застосувала 86 дронів-камікадзе типу Shahed-136 для ударів по Україні, 60% з них були знищені українськими захисниками.

Нагадаємо, за раніше оприлюдненою інформацією, у росії могло бути до 200 дронів-камікадзе іранського виробництва.

5 жовтня окупанти атакували дронами-камікадзе Білу Церкву на Київщині. 7 жовтня армія країни-агресора рф обстріляла безпілотними літальними апаратами іранського виробництва Запоріжжя.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...