Економіка рф далека від колапсу, а нові санкції мало що змінять – Washington Post

Поділитися:

Санкції та заборони на експорт рф збільшили російські витрати на ведення війни, однак не призвели до економічного колапсу і не переконали путіна відмовитися від війни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Однак у довготривалій перспективі ці обмеження зроблять рф біднішою, технологічно більш відсталою. Російський диктатор путін все ще бореться зі спробами США та Європи підірвати економіку рф та нарощує витрати на оборону і знаходить клієнтів та постачальників в Азії, щоб замінити втрачених партнерів на Заході.

ВВП рф скоротився в 2022 році на 1,2%, що набагато менше 15% падіння, передбаченого Інститутом міжнародних фінансів. А темпи зростання економіки рф, як очікується, в цьому році складуть 2,6% на рік – це значно вище попередніх прогнозів, в порівнянні з 2,1% в США, повідомляв Міжнародний валютний фонд.

Секретом економічної стійкості рф експерти називають великі видатки на оборону – у 2024 році це може бути 28% від бюджету рф. І це понад удвічі перевищує частку державних витрат США на військові потреби. Такі витрати сприяють зростанню виробництва куль, бомб і снарядів для армії рф, а також забезпечують зарплату мільйонам росіян. Так на збройних заводах рф за останні 18 місяців було створено понад 520 тисяч робочих місць, за словами путіна.

Також рф обходить обмеження на продаж нафти. Великим покупцем є Індія, яка купує в росіян 1,9 мільйона барелів на день. Китай купує в рф більше, 2,3 мільйона барелів.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадять санкції проти понад 500 цілей у п’ятницю в рамках заходів, приурочених до другої річниці вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....