Британія не змогла б воювати з Росією більше двох місяців

Поділитися:

Велика Британія не могла б воювати з російською федерацією понад два місяці, оскільки їй би не вистачило необхідних ресурсів.

Про це заявив заступник начальника британського штабу оборони генерал-лейтенант Роб Магован під час виступу перед членами комітету з питань оборони Палати громад, повідомляє The Telegraph.

“Ми дуже чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси… яка є значною… у всіх сферах не відповідає загрозам, з якими ми стикаємося”, – заявив британський офіцер.

Магован вважає, що Британії потрібно витрачати більше грошей на те, що називають інтегрованою протиракетною обороною.

Британський генерал погодився з тезою колишнього молодшого міністра оборони Марка Франсуа, який сказав, що Велика Британія “не могла б воювати з путіним понад два місяці у повномасштабній війні, тому що у нас немає боєприпасів і запасів обладнання”. Магован визнав, що це правда.

Заява Магована пролунала після того, як міністр оборони Грант Шаппс сказав депутатам, що він просив главу уряду Ріші Сунака та міністра фінансів Джеремі Ханта виділити більше грошей на оборону в останньому бюджеті. Проте не зміг цього забезпечити.

Шаппс додав, що будь-який потенційний конфлікт буде відбуватися за участі союзників Лондона по НАТО, які можуть колективно перевершити росію.

“Для людей, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни з Росією, важливо розуміти, що оскільки ми в НАТО й існує стаття 5, ми ніколи не будемо в такій ситуації”, – запевнив Шаппс.

Очільник британського оборонного відомства мав на увазі, що Британія не воюватиме з рф наодинці.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом вважає, що країни НАТО мають прагнути створити більше “стратегічних труднощів”, щоб приборкати поведінку Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...