Більше говорить, ніж діє – Макрона розкритикували у Франції

Поділитися:

В умовах, коли в уряді Німеччини не можуть визначитися із позицією, а Велика Британія не є членом Європейського Союзу, президент Франції Емманюель Макрон прагне стати лідером у питанні зовнішньої політики Європи щодо допомоги Україні. Але не всі в ЄС вірять, що саме Макрон здатен забезпечити підтримку України.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на неназваного європейського високопосадовця.

Коли Макрон говорив про можливе відправлення військ в Україну, його слова викликали невдоволення німецького канцлера Шольца, а також розлютили деяких американських урядовців, котрі вважають, що такий крок спровокує Путіна до ще більшої агресії.

Змусивши Берлін публічно виключити можливість відправки військ, Макрон, за словами високопоставленого американського чиновника, зміг розвіяти тривалу невизначеність щодо місцеперебування “червоних ліній” союзників.

Деякі європейські чиновники зазначають, що такі висловлювання не були розумними, оскільки Європа вже багато допомагає Україні, а декотрі країни вже відправили туди свій персонал, хоча і негласно.

Важливою є і внутрішня політика Франції, адже Макрон перед майбутніми виборами на перший план у своїй кампанії виставляє інтереси і допомогу Україні, показуючи, що його ультраправа суперниця Марін Ле Пен є союзницею Путіна.

Але один з багатьох європейських планів щодо розв’язання проблеми нестачі зброї в Україні є символом того, чому Макрон неправильно поводиться з деякими союзниками. Критики французького президента кажуть, що він більше говорить, аніж діє.

“Макрон втратив можливість рішуче перехопити європейське лідерство на початку російського вторгнення в Україну. Зараз він хоче виправити цю помилку”, ‒ сказав науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Парижі Рим Момтаз.

Нагадаємо, після засідання Європейської Ради президент Франції Емманюель Макрон заявив, що ЄС готовий підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно і настільки інтенсивно, наскільки це буде необхідно, перед обличчям будь-якої атаки з боку росіян. 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...