Авіаудари по Ємену спричинили новий рівень хаосу для судноплавства в Червоному морі – Вloomberg

Поділитися:

Рішення США та Великої Британії завдати удару бойовикам-хуситам після кількох тижнів нападів на торгове судноплавство в Червоному морі лише посилило хаос у судноплавній галузі, підкресливши загрозу тривалої кризи в ланцюзі поставок, коли судна проходять ключовим торговим шляхом.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У середу був збитий третій за три дні товарний перевізник, цього разу безпілотник. Високопоставлені посадові особи в судноплавній галузі приватно визнають, що багато членів екіпажу зараз налякані перспективою транзиту.

Невдовзі після того, як США та Велика Британія завдали авіаударів по об’єктах хуситів у Ємені, що стало відступом від більш оборонного підходу, відомого як операція «Охоронець процвітання», західні військово-морські сили порадили кораблям триматися подалі. Власники та оператори принаймні 2300 торговельних суден публічно дослухалися до цієї вказівки, і деякі страховики відповіли обмеженням покриття.

Результатом стало різке скорочення поставок водним шляхом, на який зазвичай припадає приблизно 12% світової морської торгівлі. Потоки нафти, газу, зерна, промислових товарів дедалі більше перенаправлялися. Здавалося, що навіть транспортний засіб для перевезення худоби зробив об’їзд, що викликало занепокоєння щодо добробуту тварин.

Нагадаємо, Президент США погодився на вимогу республіканців щодо імміграційної політики, щоб забезпечити допомогу Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...