ЗСУ продовжують просування на фронті

Поділитися:

Українські війська просунулися на кількох напрямках фронту.

Геолокаційні кадри підтверджують просування ЗСУ на північний захід від Побєди біля Донецька та на півдні біля Роботиного, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

І російські, і українські сили досягли підтверджених успіхів на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Опубліковані 11 лютого кадри показують, що українські війська повернули собі деякі тактичні позиції приблизно за 3 км на схід від Ямполівки. Окупанти незначно просунулися на північний захід від району Синьківка – озеро Лиман, а також на схід від Тернів і зараз діють у межах 2 км від околиць Тернів.

Інститут вивчення війни опублікував свіжі карти бойових дій

Фото: ISW
Повідомляють про просування загарбників на захід від Бахмута. Але візуального підтвердження немає.

Деякі російські воєнкори кажуть, що окупанти перетнули залізничну лінію в Авдіївці та закріпилися на дачній території на захід від залізниці, але в ISW не виявили візуальних доказів цьому.

Є заяви, що росіяни просуватися вздовж вул. Чистякова та провулку Залізничного у північній частині Авдіївки та пройшли на 300 м вглиб уздовж дороги на півдні Авдіївки, а також заявляли про просування в лісосмузі на схід від Опитного і просунулися далі в Первомайське. Візуального підтвердження цього немає.

Українські сили просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри доводять просування ЗСУ на північний схід від Побєди.

Також українські війська підтвердили наступ на заході Запорізької області. Є підтвердження просування на захід від П’ятихаток біля Кам’янського. Один з російських воєнкорів стверджував, що російські війська просунулися поблизу Новопрокопівки, але ISW не знайшло візуального підтвердження цьому.

Нагадаємо, керівництво Європейського Союзу пропонує у новому пакеті санкцій запровадити обмеження проти низки китайських компаній, які продовжують надавати допомогу росії на фоні війни проти України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...