ЗАЕС знову знеструмлена через обстріли росіян

Поділитися:

Запорізька атомна електростанція через російські обстріли знову повністю знеструмлена. У такому режимі пального для дизель-генераторів вистачить на два тижні.

Про це повідомив НАЕК «Енергоатом».

«Вчора, 2 листопада 2022 року, в результаті рашистських обстрілів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включились всі 20 дизель-генераторів».

За інформацією, після оптимізації схеми живлення власних потреб вдалося залишити у роботі 9 дизель-генераторів. Пʼятий та шостий енергоблоки, які були в гарячому стані, переводять в холодний стан.

В «Енегоатомі» вважають, що російська сторона найближчим часом намагатиметься відремонтувати та підключити лінії зв’язку ЗАЕС у напрямку тимчасово окупованих Криму та Донбасу.

Через окупацію росіянами станції та втручання представників Росатому в її роботу українським спеціалістам надто складно підтримувати ЗАЕС в безпековому режимі.

У ніч проти 3 листопада обстрілами російських окупантів було пошкоджено об’єкти енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі та промислове підприємство у Павлограді.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...