Ворог збирає війська для наступу на Куп’янськ

Поділитися:

На цій ділянці фронту Україні протистоїть два повноцінних корпуси окупантів.

Поблизу міста Куп’янськ на кордонах з Луганською областю ворог зосередив близько 40 тисяч бійців. На цьому напрямку ведуться постійні атаки, які відбивають ЗСУ. Військам рф поки що не вдається просуватися далі.

В Силах оборони визнають, що угруповання рф “потужне”. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Зазначається, що на Куп’янському напрямку тривають переважно позиційні бої. Зокрема, на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки, на південний схід від Куп’янська в районі Табаївки;, на захід від Кремінної в районі Тернів та Торського, а також на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Начальник пресслужби 15-го прикордонного загону бригади “Сталевий кордон” Іван Шевцов заявив, що російські війська на лінії Куп’янськ-Лиман проводять атаки з використанням бронетехніки. В хід йде все: танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери тощо.

Карта бойових дій
Карта бойових дій

За словами військового, 40 тисяч окупантів “протистоять ЗСУ у складі потужного угруповання військ”. Втім, ця група поки що не просувається.

“Російські війська, ймовірно, завершили операції із зачистки Авдіївки, та ймовірно, захопили Побєду і щосили намагаються захопити Іванівське”, – йдеться у звіті ISW.

Позиційні бойові зіткнення тривають під Бахмутом, але до суттєвих змін на лінії фронту це не призводить. Окрім цього, точаться бої на північний схід від Бахмута в районі Виїмки, на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута у районі Іванівського, а також на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки.

Нагадаємо, що це містечко на Харківщині неподалік від кордонів з рф є наразі одним з епіцентрів бойових дій. В даному районі зосереджені десятки тисяч російський військових, які намагаються наступати на тих чи інших ділянках фронту. Паралельно з цим саме місто вже майже зруйноване постійними атаками росіян, які щоразу призводять до травм та смертей серед мирних мешканців.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...