Волонтери придбали доступ до супутникових карток для ЗСУ

Поділитися:

Українська розвідка зможе працювати набагато оперативніше та точніше, завдяки функціональності одного із супутників ICEYE, доступ до якого вже отримано. Таку інформацію озвучив волонтер та організатор фонду допомоги українській армії Сергій Притула. За його словами, у червні українці пожертвували 600 млн. гривень (близько 20 млн. доларів) благодійному фонду на купівлю для українських військових безпілотників Bayraktar TB-2. Тим часом, виробник БПЛА, компанія Baykar, заявила, що передасть Україні три літальні апарати на безоплатній основі. Таким чином, було ухвалено рішення придбати за зібрані українцями кошти повний доступ для Міністерства оборони України до одного із супутників угруповання SAR компанії ICEYE. За словами Притули, на сьогоднішній день ICEYE має найбільш розвинену технологію радарної супутникової зйомки. Супутники ICEYE можуть формувати високоточні зображення ділянок Землі при денному світлі, вночі та крізь хмари.

Тепер українські військові матимуть змогу отримувати у розвідувальних цілях супутникові зображення критично важливих ділянок із високою частотою оновлення.

Також ICEYE на рік надасть уряду України доступ до бази даних свого парку супутників SAR.

На сьогоднішній день компанія ICEYE запустила на орбіту 21 супутник, а це означає, що вона керує найбільшим у світі парком SAR-апаратів. Тепер один із них перебуває у повному розпорядженні ЗСУ.

Додаткові подробиці угоди буде опубліковано пізніше. Сергій Притула уточнив, що угода стала результатом спільної роботи благодійного фонду, Міноборони України, українського підприємця та колишнього власника компанії Firefly Aerospace Максима Полякова.

 

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....