Війна в Україні затягнеться на роки: в G7 зробили прогноз

Поділитися:

США та країни-члени G-7 тепер очікують, що війна в Україні затягнеться на роки.

Під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН президент Джо Байден закликав світових лідерів підтримати Україну у війні проти росії, навіть в умовах можливого тривалого конфлікту, до якого готуються країна та її союзники.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

В Конгресі США збільшується опозиція щодо зменшення або навіть припинення подальшого фінансування підтримки України, і кілька кандидатів від Республіканської партії на майбутніх президентських виборах закликали скоротити зобов’язання. Крім того, Україна та її союзники виявляють складнощі в залученні до своєї сторони країн “Глобального Півдня”, що вимагають мирних переговорів.

Президент Байден заявив перед ООН: “Ми повинні протистояти цій відкритій агресії сьогодні і запобігти можливим агресорам у майбутньому”. Він підкреслив, що Сполучені Штати та їхні союзники продовжать підтримувати український народ у захисті свого суверенітету, територіальної цілісності та свободи.

Один високопоставлений європейський чиновник висловив думку, що війна може тривати ще шість-сім років, і закликав союзників планувати фінансову підтримку України на довгострокову перспективу.

За останні місяці прогрес України в контрнаступі виявився повільним, що вплинуло на очікування щодо тривалості конфлікту, яке виявилося довшим, ніж очікувалося раніше цього року.

Представники G-7 обговорили більш негативну перспективу під час вечері в кулуарах засідання ООН у понеділок увечері та погодилися, що конфлікт, ймовірно, триватиме в середньостроковій або довгостроковій перспективі. Про це повідомив журналістам у вівторок високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

Київ та його союзники наразі протистоять переговорам, заявили офіційні особи, не бажаючи приймати жодну резолюцію, яка не передбачає повного виведення російських військ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...