Вибух у турецькому Деріндже: Данілов прокоментував версії інциденту

Поділитися:

У Раді національної безпеки та оборони відреагували на чутки, що вибух в турецькому порту Деріндже пов’язаний з питанням “зернового коридору”. Україна очікує офіційної позиції Туреччини з приводу інциденту.

Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він зазначив, що у Туреччині є велика кількість досвідчених фахівців, які у дуже короткий проміжок часу дадуть відповідь на питання, чи це була якась закладена вибухівка, чи щось інше.

“Треба дочекатися офіційної позиції Анкари з цього приводу. Треба розуміти, що зараз там іде, я більш ніж впевнений, ретельне з’ясування обставин, чому так сталося і що саме було причиною того вибуху, який стався на території Туреччини. Я думаю, що ми точно почуємо остаточну версію турецької сторони, яку ми маємо сприйняти за первинну й остаточну”, — переконаний секретар РНБО.

Вибух в порту Туреччини: що відомо

У понеділок, 7 серпня, у великому турецькому комерційному порту Деріндже на північному заході Туреччини стався потужний вибух на елеваторі. За інформацією місцевої влади, постраждали 12 людей. Вибух пролунав о 14:40 на елеваторі компанії Turkish Grain Board під час розвантаження судна з зерном.

Причиною вибуху, за попередньою інформацією, назвали “щільну пилову хмару” або “взаємодію хімічних речовин”. До регіону були направлені бригади пожежників, медиків та поліції. У заяві Міністерства транспорту та інфраструктури Туреччини стверджується, що вибух не спричинив жодних негативних наслідків для суден у порту.

Нагадаємо, Держсекретар США Ентоні Блінкен, очолюючи дебати в ООН щодо боротьби з глобальним голодом, зосередився на Росії за переривання потоку продовольства через її війну проти України та її вихід із міжнародної угоди про зерно.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...