Блінкен звинувачує Росію в «нападі на глобальну продовольчу систему» – Вloomberg

Поділитися:

Держсекретар США Ентоні Блінкен, очолюючи дебати в ООН щодо боротьби з глобальним голодом, зосередився на Росії за переривання потоку продовольства через її війну проти України та її вихід із міжнародної угоди про зерно.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Ми повинні розглянути агресійну війну Росії проти України та наступний напад на глобальну продовольчу систему», — сказав Блінкен під час засідання Ради Безпеки ООН з питань продовольчої безпеки, скликаною США.

США назвали цю сесію широким закликом до подолання кризи голоду, оскільки попит на продовольство зростає, а зміна клімату скорочує пропозицію. Але Блінкен підкреслив у своїх коментарях вплив війни загалом і на дії Росії зокрема.

«Кожен член цієї ради, кожен член ООН повинен сказати Москві: «Досить», — сказав Блінкен. «Досить використовувати Чорне море як шантаж. Досить ставитися до вразливих людей у світі як до важеля. Досить цієї невиправданої, безсовісної війни».

Нагадаємо, економіка США отримує поштовх завдяки Байденоміці і зростаючому дефіциту федерального бюджету, що водночас підживлює надії, що США уникнуть рецесії, водночас роздуваючи побоювання, що вони застрягнуть із занадто великими боргами та надто високою інфляцією.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...