Байденоміка стимулює економіку США, – Вloomberg

Поділитися:

Економіка США отримує поштовх завдяки Байденоміці і зростаючому дефіциту федерального бюджету, що водночас підживлює надії, що США уникнуть рецесії, водночас роздуваючи побоювання, що вони застрягнуть із занадто великими боргами та надто високою інфляцією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Три законодавчі акти, підтримані президентом Джо Байденом, – збільшення витрат на інфраструктуру, збільшення інвестицій у зелену економіку та нарощування виробництва напівпровідників – допомогли активізувати попит у другому кварталі та, ймовірно, матимуть більший вплив у майбутньому.

Економічне зростання також несподівано прискорилося збільшенням дефіциту бюджету федерального уряду, частково спричиненим надмірними виплатами соціального страхування та затримкою сплати прибуткового податку підприємствами та жителями Каліфорнії.

Ключове питання полягає в тому, чи підтримка Байденоміки на суму понад 1 трильйон доларів, яку президент прагне зробити опорою своєї кампанії з переобрання, є своєчасною.

Невизначеність навколо інфляційного впливу Байденоміки посилюється збільшенням бюджетного дефіциту, лише невелика частина якого пов’язана з програмами президента. За перші дев’ять місяців фінансового року, який триватиме до вересня, сума склала 1,4 трильйона доларів, що майже втричі перевищує показник минулого року.

Fitch Ratings. звернула увагу на довгострокове погіршення фінансового стану уряду минулого тижня, позбавивши США найвищого рівня кредитного рейтингу AAA.

За зростанням дефіциту цього року стоїть величезна кількість товарів. Деякі з них не мають жодного явного впливу на економіку, як-от припинення переказів ФРС до казначейства з грошей, зароблених на її облігаціях. Інші, як-от додаткові 101 мільярд доларів, розщедрилися на одержувачів соціального страхування, і затримка виплат податків у Каліфорнії до жовтня через стихійні лиха.

Нагадаємо, Байден і його головні радники хочуть переконати американських виборців у тому, що його Білий дім заощадив їм гроші: від ремонту мостів і доріг до розширення широкосмугового доступу, зниження цін на інсулін для діабетиків. і навіть субсидування будівництва нових напівпровідникових заводів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....