В районі Очеретиного ворог захопив населений пункт та має просування – мапа

Поділитися:

Донецький фронт почуває себе дуже погано.

На авдіївському напрямку росіяни в зоні свого прориву в районі Очеретиного захопили Новобахмутівку та просунулися в центр села Соловйове (на північний захід від Авдіївки). Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у черговому своєму звіті, посилаючись на щойно опубліковані геолокаційні кадри.

Дослідники кажуть, що таким чином російські війська стабілізували свій невеликий виступ на північний захід від Авдіївки та можуть досягти подальших тактичних успіхів, які змусять українські сили відійти на захід від Авдіївки до чергової лінії оборони.

Деякі російські джерела стверджували, що 25 квітня російські війська захопили все Соловйове і в ніч з 24 на 25 квітня просунулися на глибину до двох кілометрів у східній частині Новокалинового (на північний захід від Авдіївки).

Український інформаційний ресурс DeepState також констатував, що росіяни мали просуваня по обидва боки від Очеретиного, на півдні – у Соловйовому та південніше Новобахмутівки, на півночі – у Новокалиновому. Ця ситуація була відображена й на інтерактивній карті, яку аналітики DeepState оновили сьогодні, 26 квітня, близько першої години ночі.

 

очеретине26.04.jpg (45 KB)

«В Очеретиному ситуація не покращилася. Ворог контролює більшу частину села. У Новокалиновому все доволі важко», – оцінює ситуацію в районі очеретинського виступу український військовий журналіст Богдан Мирошников і виходить на тривожне узагальнення: «Донецький фронт почуває себе погано, дуже погано».

При цьому оглядач зауважує, що росіянам їхній виступ може вийти боком: «Ворог насправді робить велику помилку, маючи такий потенціал, як зараз, йти якомога далі вперед без забезпечення флангів». Питання лише у тому чи мають ЗСУ ресурси для того, щоб скористатися цією помилкою і вдарити у фланг загарбникам. Крім того, виходячи з того, що вони роблять у Соловьйовому, Новобахмутівці та Новокалиновому фланги свої загарбники не кидають напризволяще.

ISW припускає, що російські війська можуть розширити свій виступ на північний захід від Авдіївки та просунутися далі на захід від Очеретиного, що ускладнить утримання позицій на лінії Бердичі-Семенівка-Уманське українським силам. Відтак українське командування може відвести українські сили далі на захід, якщо визнає, що тактичні досягнення Росії в цьому районі надто загрожують нинішнім українським позиціям.

Однак дослідники вважають, що ці успіхи агресора навряд чи переростуть у значне у стратегічному плані проникнення, не кажучи вже про те, щоб спричинити крах української оборони на захід від Авдіївки.

Нагадаємо, що у район селища Очеретине росіяни перекинули додаткові сили – 55-ту окрему мотострілецьку бригаду, щоб прорвати оборону ЗСУ на напрямку  Новобахмутівка-Очеретине.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...