В ISW розповіли про полонених українців в Авдіївці

Поділитися:

В Інституту вивчення війни прокоментували статтю видання NYT, де повідомили, що під час виходу ЗСУ з Авдіївки до російського полону могли потрапити сотні українських захисників.

Зокрема речник Таврійського угруповання військ України Дмитро Лиховій визнав, що російські війська дійсно захопили в полон деяких українських військових під час відходу українських військ з Авдіївки, проте наголосив, що говорити про “сотні” полонених і зниклих безвісти – це помилка.

Лиховій припустив, що репортаж NYT є продовженням російських інформаційних операцій, спрямованих на деморалізацію українських військових, і зазначив, що російські пропагандисти поширили б кадри великої кількості українських військовополонених, якби Росія справді захопила стільки бійців ЗСУ.

Речник навів приклад, коли у російських ЗМІ публікували фото та відео з низкою українських полонених після захоплення “Азовсталі” у Маріуполі у травні 2022 року.

Аналітики ISW також зауважили, що на цей час немає у відкритих джерелах немає жодного підтвердження, що війська РФ взяли у полон велику кількість українських воїнів.

“ISW продовжить моніторинг інформаційного простору на наявність доказів і коригуватиме свою оцінку, коли з’являться нові докази”, – резюмували фахівці.

Нагадаємо, Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на Авдіївському напрямку противник знову спробує виконати наступальні дії, використовуючи невеликі штурмові групи.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....