В Ірані проходять масові протести

Поділитися:

Наймасштабніші масові протести, спровоковані смертю молодої дівчини, охопили Іран. В Тегерані та інших містах країни громадяни вийшли на вулиці. Про це повідомляють Reuters та CNN.

За інформацією, іранська «поліція моралі» 14 вересня затримала 22-річну Махси Аміні, мешканку іранської провінції Курдистан. Дівчину «звинуватили» у порушенні правил носіння хіджабу. Згодом стало відомо, що після арешту молоду жінку жорстоко побили, внаслідок чого вона впала в кому, а 16 вересня померла.

17 вересня, у день похорону дівчини, протести розпочалися зі студентських страйків. Потім до них приєдналися й інші громадяни країни. Наразі тисячі іранців на вулицях Тегерану та інших великих міст країни протестують проти порушення прав людини в країні, а також вимагають покращення економічної ситуації.

За повідомленнями місцевих джерел, внаслідок сутичок з поліцією вже загинуло п’ятеро людей, кілька десятків отримали поранення.

Також стало відомо, що жінки під час протестів масово спалюють хіджаби.

Нагадаємо, відповідно до ісламського закону шаріату, запровадженого в Ірані після революції 1979 року, жінки зобов’язані покривати волосся та носити довгий вільний одяг, щоб приховати свою фігуру. Порушницям загрожує публічна догана, штраф або арешт.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....