У росії заблокували сайт «Хочу жить», з інструкцією, як здаватися в полон

Поділитися:

Український державний проект «Хочу жить», створений для російських військових, вдруге заблоковано в росії. Про це повідомляється на сайті російської громадської організації «Роскомсвобода».

Рішення про блокування ухвалила Генеральна прокуратура рф 11 жовтня, а вже 16 жовтня сайт заблокували.

«Заблокований проект був двічі, і обидва рази – Генпрокуратурою. Перший раз – по «масці», коли обмежується доступ до всіх доменів і піддоменів, другий – просто сайт цілком, але без позначки (*), плюс до цього, домени розрізняються по одній букві», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні було створено державний проект «Хочу жить» для допомоги військовослужбовцям російської армії безпечно здатися в полон Збройним силам України.

На сайті опублікована докладна інструкція, як здатися в український полон, а також поради для тих, хто хоче уникнути мобілізації.

В українській розвідці на початку жовтня повідомили, що за останні кілька тижнів на «гарячі лінії» надійшло понад 2 тисячі звернень про готовність здатися в полон. Росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

Як повідомляють в оперативному командуванні «Південь», звернення щодо здачі в полон продовжують надходити й після блокування ресурсу – через інші канали зв’язку.

«Продовжують функціонувати інші чат-боти та телефонні лінії. Звернення продовжують надходити», – йдеться в повідомленні.

Для отримання інформації, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їх рідним і близьким слід телефонувати за цілодобовими номерами: +38 066 580 34 98, +38 093 119 29 84.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....