Сунак покаже Путіну згуртованість щодо України

Поділитися:

Також йдеться і про гарантії безпеки.  

Підтримка Києва Заходом може тривати «роками», заявив прем’єр-міністр Великої Британії, що свідчить про те, що західні союзники України готові підтримувати країну в тривалому конфлікті проти Росії, пише  Financial Times.

Заява Ріші Сунака у вівторок прозвучала після саміту G7 в Японії на вихідних. Виступаючи на оборонній конференції в Лондоні, Сунак сказав, що російська стратегія «вичікує…» коли люди на заході втомляться, занудьгують та не допомагатимуть».

«Ми зараз ведемо розмову з союзниками про те, які довгострокові багатосторонні та двосторонні угоди з безпеки ми можемо укласти з Україною», – сказав британський прем’єр.

Очікується, що члени НАТО вирішуватимуть форму цих угод на саміті у Вільнюсі в липні. Хоча більшість НАТО не погоджується на прийняття України до Альянсу уже цього року, але західна підтримка Києва посилилася і дедалі частіше йдеться про надання західних оборонних гарантій Україні.

Сунак сказав, що західні обіцянки щодо довгострокової підтримки спрямовані як на те, щоб дати Україні впевненість у її здатності захистити себе, так і на те, щоб утримати Росію від продовження війни.

«Правильним і єдиним напрямом дій для [Росії] є вихід і припинення конфлікту», — сказав Сунак.

Він додав, що контрнаступ України мав «усі шанси на успіх», сказавши, що «варто мати на увазі, що те, що Україна робила протягом останнього року, є [успішним] контрнаступом».

Нагадаємо, російські силовики з 19 по 22 травня 2023 року, ймовірно, зіткнулися з партизанами щонайменше в трьох місцях у Бєлгородській області Росії,

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...