Стала відома нова посада Бориса Джонсона

Поділитися:

Борис Джонсон, колишній прем’єр-міністр Великої Британії, керуватиме британською ініціативою «Консерватори-друзі України». Про це із посиланням на слова чинного президента ініціативи Джона Віттінгейла повідомляє The Guardian.

«Борис Джонсон – найбільш очевидна та найгідніша особа для очільництва цієї організації, оскільки він був першою людиною не лише у цій країні, а у всьому Західному світі, яка рішуче виступила на підтримку українського народу», – сказав Віттінгейл.

За інформацією, про призначення Джонсона було оголошено на з’їзді Консервативної партії, відвідати який він сам не зміг.

«Борис просить вибачення, що не має змоги бути із нами сьогодні, але він переказав повну підтримку тому, у що ми всі віримо, і продовженню підтримки України», – зазначив Віттінгейл.

За час війни уряд Джонсона надав Україні військової та фінансової допомоги приблизно на 3 мільярди доларів.

Борис Джонсон на своїй сторінці у Twitter прокоментував промову путіна про «приєднання» до рф загарбаних територій України. Він назвав це шахрайством і ганьбою, а світ, на його переконання, не сприйме спроби рф колонізувати Україну, а стоятиме з народом України та підтримуватиме його до відновлення територіальної цілісності.

Нагадаємо, до групи «Консерватори-друзі України» входять депутати парламенту Об’єднаного королівства від Консервативної партії, а також рядові члени партії, які намагаються надавати Україні допомогу у відбитті російської агресії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...