США та G7 закладають у плани ще 7 років війни в Україні

Поділитися:

США та їхні союзники з G7 («Великої сімки»-Ред.) вважають, що війна в Україні може затягтися на 6-7 років, і враховують цей сценарій при плануванні витрат, пише Bloomberg.

Високопосадовець однієї з європейських країн G7 заявив, що це набагато довше, ніж припускали багато офіційних осіб раніше цього року, але повільний прогрес у контрнаступі України стримав очікування. За його словами, тепер союзникам необхідно спланувати фінансове забезпечення, щоб продовжувати підтримувати Київ упродовж такого тривалого конфлікту.

Лідери G7, включаючи президента США Джо Байдена, озвучили свій прогноз на Генеральній Асамблеї ООН, яка розпочалася у Нью-Йорку 16 вересня. Представники країн «Великої сімки» кулуарно обговорили питання у понеділок і погодилися з тим, що війна, швидше за все, триватиме у середньостроковій чи довгостроковій перспективі, повідомив представник Держдепартаменту США.

При цьому Байден публічно підтвердив, що США, їхні союзники і партнери «підтримуватимуть і надалі хоробрий народ України, який захищає свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу».

США та Європейський союз витратили десятки мільярдів доларів на військову та гуманітарну допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення, яке триває вже другий рік. Союзники надали зброю та навчання для контрнаступу України, але ЗСУ насилу проривають оборонні рубежі Росії. Часу залишається все менше у зв’язку з погіршенням погодних умов і наближенням зими, що ускладнить проведення військових операцій.

Напередодні голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що для повної перемоги України буде потрібно «дуже багато часу». За його словами, домогтися звільнення окупованих територій у ході нинішнього контрнаступу не вийде, оскільки в цій частині країни «надто більше 200 000 російських солдатів».

Готуватися до тривалого конфлікту порадив і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зазначив, що всі хотіли б швидкого миру, але якщо Україна перестане воювати просто зараз, її існуванню «прийде кінець».

Довгу війну прогнозують і у Німеччині. Генерал-майор Бундесверу, голова ситуаційного центру по Україні в Міноборони ФРН Крістіан Фройдінг заявив, що на закінчення бойових дій слід чекати не раніше 2032 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...