Розвідка попередила про можливий теракт на ЗАЕС

Поділитися:

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало нові дані щодо підготовки російськими окупантами терористичного акту на території Запорізької атомної електростанції 19 серпня.

«Отримано додаткові підтвердження інформації щодо підготовки окупантами провокації на Запорізькій атомній станції 19 серпня. Зокрема, ліцензованому персоналу (що виконує свої функції на основі виданої Держатомінспекцією ліцензії) наказано залишатися вдома. На територію станції допускатиметься невелика частина оперативного персоналу», – йдеться у повідомленні ГУР.

Крім того, за інформацією ГУР, напередодні, на вечірній нараді 18 серпня керівництва ЗАЕС, були відсутні представники «Росатому», які з моменту окупації завжди брали участь у всіх таких нарадах. Більше того, зазначили у ГУР, представники «Росатому» взагалі залишили територію ЗАЕС.

«З огляду на кількість зброї, яка зараз розміщена на території атомної станції, а також неодноразові провокаційні обстріли, висока ймовірність проведення масштабного теракту на ядерному об’єкті», – наголосили в ГУР Міноборони.

Нагадаємо, 18 серпня російське військове командування погрожувало зупинити роботу найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції.

 

 

 

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....