Росіяни створюють нові частини для посилення окупації, — ISW

Поділитися:

Війська країни-агресорки попри значні втрати по полі бою продовжують вести наступальні операції та відновлювати свої сили, покладаючись на зусилля криптомобілізації.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

“Росія нарощує нові сили приблизно зі швидкістю, еквівалентною поточним російським втратам, що дозволяє російським силам постійно підсилювати атакуючі підрозділи та регулярно проводити ротацію на оперативному рівні. Однак незрозуміло, чи зможе Росія таким же чином підтримувати наступальні операції з вищим оперативним темпом, що призведе до ще більших втрат”, — наголосили в ISW.

Аналітики зауважили, що, за даними росЗМІ, з лютого 2022 року по грудень 2023 року на війні загинуло від 66 000 до 88 000 російських військовослужбовців. Водночас, на думку росіян, з початку повномасштабного вторгнення загинуло приблизно 83 000 російських військовослужбовців.

“Російські опозиційні видання “Медуза” та “Медіазона” опублікували спільний звіт, у якому порівняли поточні підрахунки “Медіазони”. Підтверджені випадки смерті росіян за допомогою Російського реєстру спадкових справ (РНД) і дані про смертність від Федеральної служби державної статистики Росії (Росстат), щоб оцінити кількість загиблих російських військових в Україні”, — йдеться у звіті ISW.

Наголошується, що кількість загиблих російських військових в Україні почала неухильно зростати після початку локальних російських наступальних операцій на сході України в жовтні 2023 року, і додали, що з середини 2023 року більшість загиблих складали російські добровольці.

Разом з тим, за даними розвідки США, за грудень 2023 року, російські війська втратили з початку повномасштабного вторгнення 315 000 осіб.

Нагадаємо, за даними розвідки Великої Британії, війська країни-агресорки за два роки повномасштабної війни проти України розгорнули 130 батальйонних тактичних груп, які налічують щонайменше 100 тисяч окупантів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....