Росіяни масовано атакували Україну ракетами та “шахедами”: є влучання у кількох містах

Поділитися:

У ніч проти 14 квітня сили протиповітряної оборони збили всі 10 ударних безпілотників типу Shahed, якими російські окупанти намагалися атакувати Україну.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Він зазначив, що росія випустила 10 “шахедів” із Курської області рф, а також 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з окупованої Донеччини.

Усі ударні дрони вдалося збити на Харківщині. Для цього залучали зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

У Харківській ОВА розповіли, що після опівночі окупанти вдарили щонайменше двома “шахедами” по Харкову.

Ціллю знову була критична інфраструктура. Інформація про постраждалих наразі не надходила, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“00:06 м. Харків. Ворог завдав ударів безпілотниками, ціль — критична інфраструктура”, – повідомив він.

Також він зауважив, що артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 17 населених пунктів Харківщини: Липці, Подоли, Веселе та ін.

З авіації росіяни били по н.п. Загризове, Борова, Слобожанське, Веселе, Першотравневе, Копанки, Колодязі.

“У Веселому в Харківському районі, Липецька ТГ, внаслідок обстрілу КАБ пошкоджені 2 приватні будинки. Загинули 61-річна жінка та 68-річний чоловік”, – повідомив він.

Також він додав, що о 20:00 в Куп’янському районі в селі Подоли під час обстрілу поранення отримала 40-річна жінка. У селі Петропавлівка того ж Куп’янського району внаслідок скидання боєприпасу з FPV-дрона поранено 57-річного водія бригади екстреної медичної допомоги.

Водночас за минулу добу на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

Російська армія за минулу добу вбила трьох жителів Донецької області, повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

“За 13 квітня росіяни вбили трьох жителів Донеччини: двох у Нетайловому й одного – у Новоселидівці. Ще п’ятеро людей в області за добу дістали поранення”, – зазначив Філашкін.

Він також уточнив, що загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Минулої доби росіяни поцілили в житлову багатоповерхівку на Херсонщині, також під ударом була припортова інфраструктура, п’ятеро людей отримали поранення, повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Минулої доби противник обстрілював Берислав, Понятівку, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Козацьке, Львове, Кізомис, Білозерку, Комишани, Велетенське, Станіслав, Інженерне, Зимівник, Осокорівку, Гаврилівку, Нововоронцовку та місто Херсон”, – написав Прокудін.

За інформацією Прокудіна, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджена багатоповерхівка та 17 приватних будинків. Були зафіксовані влучання у дошкільний навчальний заклад та припортову інфраструктуру.

Водночас начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що Херсонську громаду росіяни за минулу добу обстріляли десять разів, є пошкодження інфраструктури.

“Херсонську міську територіальну громаду за минулу добу було обстріляно російськими окупаційними військами 10 разів. Ураження зафіксовані в Херсоні, Комишанах та Зимівнику”, – повідомив він.

Зокрема, за його словами, пошкоджені будівля навчального закладу, склад для зберігання зерна, багатоповерхівка та чотири приватні будинки. Один чоловік отримав поранення середнього ступеня тяжкості. Йому надана медична допомога.

Загалом унаслідок ворожих обстрілів Херсонщини п’ятеро людей зазнали поранень.

У селі Дмитрівка Куцурубської громади Миколаївської області внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені домоволодіння трьох приватних будинків, повідомляє Миколаївська обласна державна адміністрація.

Минулої доби на Миколаївщині сили та засоби протиповітряної оборони знищили російську керовану авіаційну ракету Х-59.

“Учора о 17:49, 18:12 та сьогодні о 01:48, 01:56 ворог завдав артилерійських обстрілів по території Куцурубської громади. Внаслідок чого у с. Дмитрівка ударною хвилею та уламками пошкоджено домоволодіння трьох приватних будинків. Постраждалих немає”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що під час літнього наступу російська армія буде прагнути не захопити нові території, а розчавити бойовий дух українців. На думку колишнього командира Командування Об’єднаних сил Великої Британії Річарда Берронса, є “серйозний ризик” того, що Україна нібито може програти війну вже цього року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...