Росія взяла оперативну паузу і продовжує готуватися до тривалої війни, – ISW

Поділитися:

Війська країни-агресорки взяли оперативну паузу на Лиманському на Куп’янському напрямках.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“І на Лиманському, і на Куп’янському напрямках ворог узяв оперативну паузу. Усі його атаки були зосереджені на Білогорівці, де наші захисники мужньо тримають оборону, не дають загарбникам просунутися уперед”, — зазначив він.

Проте російські загарбники і надалі продовжують бити по селах, де ще живуть цивільні. Зокрема, за словами очільника ОВА, Макіївка і Невське минулої доби опинилися під ударами артилерії і мінометів. Також Невське атакували ще й БпЛА противника.

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито дев’ять атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку загарбники шість разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, двох наземних станціях управління БпЛА та зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу та двох засобах протиповітряної оборони противника.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася. Це пов’язано зі значною активізацією наступальних дій рашистів після проведення у Росії президентських виборів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...