Росія накопичує війська у напрямку Бахмуту та Лиману – “Рубіж”

Поділитися:

Російська армія нині займається стягуванням резервів на Лимано-Бахмутський напрямок. Про розповів офіцер секції планування бригади “Рубіж” Нацгвардії Дмитро Кожубенко.

“Противник зараз проводить накопичення резервів як піхоти, так і техніки. Він проводить локальні розвідувальні заходи у вигляді відправки невеликої кількості штурмового м’яса для виявлення наших вогневих позицій. Нам відомо, що вони накопичуються, ми до цього готові і ми на них чекаємо. На інших напрямках ситуація десь складніша, десь доволі схожа. Ворог не полишає своїх планів щодо виходу на адміністативні кордони Донеччини та Луганщини, але Сили оборони роблять все можливе, щоб цього не сталось”, – зазначив він.

Військовий додав, що у зоні відповідальності бригади “Рубіж” фіксувались випадки застосування росіянами квадроциклів, багі т мотоциклів для доставлення солдатів на позиції.

“Противник цим користується, щоб можна було швидко невелику групу доставити до району виконання задачі. Головна мета – зв’язати боєм наші позиції і після цього вони вже підтягують резерви на бронетехніці”, – пояснив Кожубенко.

Нагадаємо, речник НГУ Руслан Музичук 23 травня розповів, що за підсумками минулої бойової доби просування військовослужбовців рф на Харківщині не зафіксовано. Аналогічною є ситуація і під Авдіївкою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...