Російські війська просунулися в районі села Веселе ‒ DeepState

Поділитися:

На лиманському напрямі, в районі села Веселе, росіяни прорвали оборону ЗСУ. Посилаючись на дані DeepState.

Аналітики пишуть, що загарбникам удалося прорвати позиції одного з українських підрозділів, який за досить тривалий час оборони вичерпав свої ресурси.

«Та й загалом бригада, яка стоїть у тому районі вже понад рік без ротацій, тримається на межі сил», – узагальнює картину DeepState.

Тим часом росіяни нарощують тут своє наступальне угруповання. Аналітики кажуть, що ворог сконцентрував тут підрозділи повітряно-десантної дивізії і останнім часом активно наступає саме в районі Веселого, рухаючись вздовж залізниці східніше від села.

При цьому росіяни пробують прорвати позиції Сил Оборони на всіх ділянках лиманського напрямку – від Роздолівки до Білогорівки. Є спроби штурмів в районах Білогорівки, Золотарівки та Верхньокам’янки.

У DeepState вважають, що росіяни намагаються прорватися до міста Сіверськ, щоб зрізати Сіверський виступ та зайти в тил Силам Оборони в Серебрянському лісництві, яке ніяк їм не дається.

rlpq2xym90_big.jpg
DeepState

У DeepState зауважили, що цей район є непублічним, й інформацію уточнювати досить складно.

«На жаль, ситуація є важкою і має тенденцію до погіршення через великий тиск з боку ворога», – резюмували дослідники з DeepState.

Нагадаємо, американське видання Foreign Affairs опублікувало матеріал, у якому проаналізувало українські удари по НПЗ у РФ. Журналісти заявили, що атаки на нафтопереробні підприємства країни-агресора зробили те, що не спромоглися антиросійські санкції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....