РФ продовжить наступ під Донецьком і Бахмутом: що відомо

Поділитися:

Бійці 25-ої окремої повітряно-десантної бригади Збройних сил України за вісімнадцять діб безперервних боїв західніше окупованого Тоненького на Авдіївському напрямку ліквідували три батальйони (близько півтори тисячі чоловік) піхоти російських окупантів.

Оскільки зазвичай всі говорять про знищення ворожої техніки на цій ділянці фронту, блогер і лейтенант ЗСУ з позивним Алекс у своєму Телеграм-каналі «Офіцер» доповнив картину і втратами живої сили загарбників.

Однак попри це агресор продовжує просуватися у цій відкритій рівнинній місцевості без населених пунктів, водойм, териконів та серйозних фортифікаційних укріплень. Черговий «м’ясний» успіх інтервентів зафіксував авторитетний вітчизняний укладач фронтових мап і військовий експерт «DeepState».

Дивись для порівняння скриншоти його карти за позавчора та вчора. На останньому він червоно-коричневими штриховкою та пунктиром позначив чималу ділянку, на якій вже закріпилися окупанти. Переважна частина цієї території раніше була сірою зоною.

Ми ж червоною стрілочкою умовно вказали місце суттєвого розширення сірої зони в наш бік. Є сподівання, що біля великих водойм і висот Нетайлового, Яснобродівки і Уманського наступ ворога буде зупинено, і він не дійде «по інерції» з Авдіївки до сусіднього містечка Карлівка.

 

Нагадаємо, потужні вибухи пролунали у тимчасово окупованому Луганську вдень 13 квітня. Над містом помітили стовп диму.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...