Прем’єрка Британії Ліз Трасс відмовилася йти у відставку

Поділитися:

18 жовтня премєрка Великої Британії Ліз Трасс в інтерв’ю ВВС публічно визнала допущені нею помилки, зокрема виправдалася за податкову реформу, що викликала шквал критики, пояснивши при цьому, що уряд просто хотів допомогти людям впоратися з рахунками на електроенергію та високими податками, утім рухався надто швидко і зайшов надто далеко. Водночас, глава уряду заявила, що незважаючи на заклики деяких однопартійців, у відставку йти не збирається.

«Я визнаю, що ми зробили помилки. Я шкодую про ці помилки, але я їх виправила. Я призначила нового міністра фінансів, ми відновили економічну стабільність і фіскальну дисципліну. Тепер я хочу продовжити роботу для суспільства. Ми були обрані з конкретним маніфестом у 2019 році, і я хочу продовжувати виконувати його», — наголосила Ліз Трасс.

Утім попри інцидент, що стався з призначенням нового міністра фінансів, наступниця Бориса Джонсона вважає, що не втратила ані репутації, ані шансу очолити Торі на найближчих виборах.

«Я дійсно думаю, що це ознака чесного політика, який каже: «Так, я зробив помилку. І тепер нам потрібно зробити щось для людей», – сказала Трасс в інтерв’ю.

Вона заявила, що має намір шукати шляхи прискорення економічного зростання Великобританії, але тепер для цього потрібно більше часу.

За останнім опитуванням Ipsos, 67% британців незадоволені політикою Трасс на посаді глави уряду. А один із депутатів-консерваторів заявив Sky News, що Трасс не може «рухатися далі», зробивши «цапом-відбувайлом» свого колишнього канцлера.

Нагадаємо, Трасс була обрана новим прем’єр-міністром Великобританії 5 вересня та замінила на посаді Бориса Джонсона.

У своїй першій промові на посаді прем’єрки Трасс анонсувала «сміливий план» щодо розвитку економіки завдяки зниженню податків та проведенню реформ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...