Німецький генерал назвав нову дату завершення війни

Поділитися:

Німеччина налаштована і далі надавати Україні військову допомогу.

У Німеччині планують довгострокову підтримку України, як у протистоянні з ворогом так і в питаннях відновлення країни після руйнівної війни. Про це пише “Європейська правда” з посиланням на генерал-майора, керівника Спеціального штабу з питань України при Міністерстві оборони Німеччини Крістіана Фрейдінга.

Він зазначив, що якщо на початку повномасштабного вторгнення РФ йшлося переважно про ситуативну підтримку, то зараз триває планування на довгострокову перспективу. За його словами, у державний бюджет ФРН закладається допомога Україні до 2032 року.

Військова підтримка України – це завдання до кінця десятиліття і далі. У нашому бюджетному плануванні вже передбачені кошти до 2032 року, що свідчить про нашу рішучість, – наголосив генерал.

Фрейдінг підкреслив, що після початку війни на Близькому Сході для Німеччини пріоритетне завдання не змінилося – країна підтримує Україну так само, як і Ізраїль. Однак він зазначив, що початкова ситуація у двох державах відрізняється.

Українські збройні сили тільки починають модернізуватися. Армія Ізраїлю добре оснащена, добре навчена і готова з дня на день вести війну. Економічні можливості України та Ізраїлю також абсолютно різні. Крім того, природа війни відрізняється, – пояснив Крістіан Фрейдінг.

Говорячи про фінансову та іншу підтримку Києва, Фрейдінг додав, що у “боротьби за свободу – немає терміну придатності.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....